1.1 C
Älmhult
2021-03-09
Älmhult Kommun Näringsliv

Ansökan om yrkeshögskola skickad

Älmhult
NÄRINGSLIV. Växande Älmhult har liksom många företag påverkats av situationen med Covid 19 och har inte haft möjlighet att genomföra alla våra planerade aktiviteter. Därför har vi beslutat att stötta våra medlemsföretag genom att sänka vår avgift för 2021 som en engångsföreteelse.

Nu under avslutningen av 2020 planerar Växande Älmhults styrelse för prioriterade områden för verksamheten 2021. I början av året kommer även våra medlemmar få några enkla enkätfrågor för att aktivt kunna bidra med det som Växande Älmhult bör prioritera högt efterföljande år. Eventuell ytterligare inverkan från pandemin under kommande år är givetvis fortfarande oklar. Men det gäller att förhålla sig så gott det går och försöka anpassa sig.

Ansökan skickad
Under september skickade kommunen in en ansökan om att driva yrkeshögskoleutbildning med inriktningen ”Kvalificerad underhållstekniker”. Det är en viktig satsning för industriföretagens kompetensförsörjning. Företagen har aktivt bidragit till innehållet i ansökan. Och den färdigutbildade ska kunna jobba som drift- och underhållstekniker, installationstekniker, kvalificerad montör, resemontör och servicetekniker. Besked väntas i januari och även om det är tuff konkurrens med andra ansökningar så finns givetvis förhoppningar att kunna få till detta i Älmhult.

Text: Daniel Uppsäll, Växande Älmhult

Relaterade inlägg

Landshövdingens besök i Ö. Göinge

Ingela Lindström

Grabbarna från Osby säljer bilar i Älmhult

Ingela Lindström

Familjedagen 1 september

info@espressoreklam.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer