6.1 C
Älmhult
2020-10-20
Älmhult Fritid

Du har väl inte missat guiden till Älmhults friluftsliv?

Picnic i Haganäsparken
FRITID. I Naturkartans mobilapp och webbplats finner du sedan början av juli Älmhults kommuns utbud av friluftsliv. Guiden syftar till att visa upp möjligheter till friluftsliv på ett inbjudande och lättöverskådligt digitalt sätt. 2018 trycktes en broschyr med förslag på de vackraste platserna att cykla och vandra på i kommunen och guiden i Naturkartan är nästa steg i det arbetet.
– Broschyren har varit mycket uppskattad av både turister och invånare och nu kändes det naturligt att ta nästa steg i kommunikationen för detta ändamål. Med tanke på att friluftslivet gick från trendigt till högst upp på agendan inför sommaren 2020 fanns det inte så mycket att vänta på, säger Johan Söderlund, Destinationsutvecklare i Älmhults kommun.

Denna guide rymmer beskrivningar och bilder för, i skrivande stund, 26 olika vandringar, 12 cykelturer, 11 naturreservat, 9 badplatser, 9 löpmöjligheter, 6 kulturstigar, 3 friluftsområden, 1 kulturreservat och 1 kanotled. Just kanotleden tydliggör nyttan med Naturkartan. Tidigare kunde kanotister köpa en karta för att navigera och planera sin kanottur mellan Virestad – Möckeln – Ryssby – Gustavsfors. Nu kan du använda appen i din telefon för att se exakt var utmed leden du befinner dig. Ibland paddlar du förbi platsbunden information om t.ex. varning för hård vind och tillfälliga hinder eller tips.

Uppdateras löpande
Det bästa är att informationen i Naturkartan kan uppdateras löpande av turistinformationen när nya möjligheter till friluftsliv och tillgänglig natur utvecklas.
– Naturkartan visar på ett lättöverskådligt sätt var friluftsliv och tillgänglig natur finns att uppleva i Älmhults kommun idag. På samma sätt blir det tydligt vilka teman och områden som inte är lika väl utvecklade och detta blir en bra grund för diskussion om vad vi skulle kunna utveckla härnäst. Om någon användare av Naturkartan upplever att guiden har missat något som bör vara med uppmanas den i så fall att höra av sig så att nuvarande utbud blir komplett,” förklarar Johan.

Ett godare kaffe
Därtill skickas en uppmaning med om att Älmhults friluftsliv har 365 nyanser och att naturen här är minst lika vacker på hösten som under sommaren. Johan kan också garantera att ju svalare det blir ute desto godare smakar kaffet.
Naturkartan finns som app till smarta telefoner. Därtill når du guiden via webben på naturkartan.se/almhult. Kartor för olika teman finns också på visitalmhult.se där allmän info för upplevelser i Älmhults kommun presenteras.

Text: johnny@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Håll i och håll ut och satsa framåt – Överlev på längre sikt

admin

Omställningsförmåga och samarbete

admin

Gymnasievalet – vilket program ska man välja? Del 2

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer