-0.2 C
Älmhult
2021-01-25
Älmhult Kommun Lokalt Utbildning

Gymnasievalet – hur ska man tänka?

Två studenter på Haganässkolan Älmhult

– Tips från elever på Haganässkolan i Älmhult

SKOLA. Höstterminen har dragit igång och det börjar bli dags för eleverna i åk9 att fundera på nästa skolår, och kommande gymnasieval. Vad är viktigt när man gör sitt val? Hur har de som trivs på sitt program tänkt?
Möt Ella och Lekhya.

Ella Ek och Lekhya Polagani går på International Baccalaureate Programme (IB) på Haganässkolan. Vi sätter oss ute i solen för en pratstund där tjejerna med stor entusiasm delar med sig av sina tankar, känslor och goda råd till blivande gymnasielever.
– Det är viktigt att vara intresserad av ämnena som ingår i programmet du väljer, och vara stark i dem. Jag tycker bäst om Design technology och Kemi, berättar Lekhya. Ellas favoritämnen är Psykologi och Global politics.
– En annan viktig sak att tänka på är om man orkar pendla. Jag kände att varför pendla till Lund när samma möjlighet finns här i Älmhult, fortsätter Ella.

Framtidsplaner
Båda tjejerna planerar att läsa vidare efter gymnasiet. Ella funderar på psykologi eller politik och Lekhya siktar på en ingenjörsutbildning, förmodligen i Danmark.

Att studera på Haganässkolan
– Det bästa med Haganässkolan är lärarna, man kan prata om allt med dem och de hjälper en alltid. Vi gör också många roliga aktiviteter tillsammans, såsom ”Lära känna-dagen”, berättar Lekhya.

Går du i åk 9 och vill besöka Haganässkolan en helt vanlig skoldag? Då är du välkommen med din anmälan på haganasskolan.se. Där finns också mer information om Haganässkolans alla program.

Text och bild: Marie Kristina Karlsson, Marknadskoordinator Haganässkolan

Relaterade inlägg

Många aktiviteter i maj för PRO Glimåkra

Ingela Lindström

Från dypöl till naturområde på 40 år

Ingela Lindström

Nya kommunchefen Susann Pettersson tänker lägga örat mot marken och lyssna

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer