6.1 C
Älmhult
2020-10-20
Lokalt Näringsliv

Växande Älmhult

Stationen i Älmhult
NÄRINGSLIV. Nu är det september och hösten kommer smygande. Skolan har börjat och företagarna är igång efter semestern. Växande Älmhult försöker ha stora öron och lyssna av vilka utmaningar och möjligheter ni företagare ser.

Utifrån rekommendationer och en bedömning att flera företag har fortsatt restriktiva förhållningssätt internt är Växande Älmhult försiktiga med att arrangera stora offentliga aktiviteter under hösten. Om rekommendationerna ändras har vi flera idéer på lager som vi skulle vilja förverkliga.

Dialog med politikerna
Växande Älmhult har varje år dialog med våra lokala politiker och i senaste mötet nu i augusti hade vi bland annat fortsatta diskussioner om hur företagare och kommunen tillsammans kan jobba för att förbättra företagsklimatet.
Växande Älmhult kommer vara aktiva under hösten för att involvera och engagera företagen. Tillsammans kan vi förbättra företagsklimatet i Älmhult!

Yrkeshögskoleutbildning
En glädjande nyhet är att kommunen i dagarna kommer lämna in en ansökan om att driva en yrkeshögskoleutbildning i Älmhult anpassad för de behov som finns hos våra industriföretag med inriktning mot underhållsarbete/servicetekniker.
Flera företag har varit engagerade och delaktiga i arbetet med ansökan. Givetvis hoppas vi på att ansökan ska bli godkänd då det är ett steg för bättre kompetensförsörjning i Älmhults näringsliv.

Vår hemsida uppdateras just nu så att det när den är klar kommer bli enklare att se både en kalender för kommande aktiviteter och löpande notiser över vad som händer i vår verksamhet.

Text & Bild: Daniel Uppsäll, Växande Älmhult

Relaterade inlägg

BK kul i samverkan med Lions Club i Osby

Ingela Lindström

Danska soldater på Kristianstads gator

Ingela Lindström

Nybildad demensförening i Älmhult

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer