15.6 C
Älmhult
2020-09-29
Göingar i Världen Mode Näringsliv

Hallå där Erik Ingvert…

Erik Ingvert arkitekt och designer
NÄRINGSLIV. Erik Ingvert är ursprungligen från Älmhult men numera bosatt i Italien. Han är arkitekt till yrket och har med hjälp av två kollegor startat upp ett eget arkitektkontor i år. På fritiden designar och syr han sjalar och kaftaner i det egna märket Wearing Architecture. Sedan Coronapandemin bröt ut i våras så designar och syr Erik numera också munskydd med lite lyxig känsla.

Semester i Puglia
Hur har du det nere i Italien under rådande omständigheter?
– Just nu semestrar jag med min pojkväns familj i Puglia och här känns det ganska normalt. Vi väljer visserligen de lite lugnare stränderna, tågen är halvtomma och vi försöker hålla avstånd om vi är bland folk, men solen och maten är densamma. Sedan håller vi koll på hur läget utvecklar sig och hoppas på att det inte förvärras.

Varierade dagar
Berätta hur en vardag ser ut för dig?
– En tidig löptur längs stranden startar jag upp morgonen med, sedan blir det iskaffe med mandelmjölk till frukost och en heldag på stranden tills vi går hem till svärmors middag. Annars i Rom, är det lite olika. Vissa dagar jobbar jag i vårt arkitektkontor i Trastevere, några dagar ägnas åt design, tygprover och symaskin, andra studerar jag och förbereder podcastinspelningar. Ständigt dock en stadig middag runt 22, när svalkan sakta sveper in över staden.

Designar munskydd
Vi har sett att du tillverkar munskydd, vad är de gjorda av för tyg och vad gör dem speciella?
– De är i minst två lager tyg, alltid med bomull närmast ansiktet. Till utseendet följer de mitt märkes motto, att ta ut din inre diva, med paljetter, färger och glitter.

Munskydd med lite flärd.

Går att handla online
Hur kan man använda dina munskydd och går de att beställa?
– Munskydden går att använda flera gånger. De är tvättbara i tvättmaskin, och som alla munskydd bör de tvättas efter varje användning.
Man kan beställa dem i min web-shop ( https://www.etsy.com/shop/WearingArchitecture ) eller skriva direkt till mig på instagram: @wearing_architecture

Framtiden
Hur ser framtiden ut för dig?
– När vi kommer tillbaka till Rom ska jag sätta igång med nya arkitekttävlingar och en utställning med vårt nya arkitektkontor och nu i september lanserar jag en podcast om Rom på italienska. Så länge efterfrågan finns fortsätter jag att sy munskydd. Och, när det är möjligt, ska vi se till att gifta oss, Francesco och jag.

Fakta:
Erik Ingvert
Civilstånd: sambo med blivande maken Francesco
Yrkestitel: arkitekt och kläddesigner
Antal år i Rom i Italien: 6 år

Relaterade inlägg

Omställningsförmåga och samarbete

admin

Richard känner träglädje i Diö

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer