13.9 C
Älmhult
2020-09-29
Lokalt

Glädjen över att vara tillbaka i skolan igen – på Haganässkolan i Älmhult

Skolstart igen för Älmhultsgymnasiet
SKOLA. Efter att ha bedrivit distansundervisning under vårterminen är nu glädjen stor över att kunna återgå till en verksamhet där elever och personal är på plats i skolans lokaler igen.

Glada möten
– Vi är så glada för att ha våra elever och vår personal tillbaka i skolan igen. Det är en helt annan känsla. Det är så himla skönt att se allas ansikten, och få glada tillrop när man möts i korridorerna, berättar Elisabeth Roos-Jonsson och Safia Zairi Johansson, rektorer på gymnasiet på Haganässkolan.

Trygghetsåtgärder i skolan
– Gällande matsalen är det glesare mellan platserna och det finns streck markerade på golvet för att hjälpa till med att hålla avstånd. Vi har också satt upp flera stationer med handsprit längs kön. Personal finns även på plats i matsalen under lunchen för att påminna eleverna om att hålla avstånd. Även vid cafeterian finns det streck på golvet för att markera avstånden i kön, och sittplatserna är färre, berättar Elisabeth.
– Ytterligare åtgärder vi vidtagit är att det finns handsprit i alla klassrum. Och vi har skapat utomhus-klassrum där undervisning kan bedrivas. Byggprogrammet kommer också tillverka fler bänkar som kommer placeras utomhus, där elever kan sitta och studera, fortsätter Safia.
– I personalutrymmena har vi öppnat upp två nya ytor och det finns markeringar på golvet att följa, så man inte kommer för nära sina kollegor. Och ytterligare en kaffemaskin är beställd, berättar Elisabeth.

Onlineundervisning och hemarbete
– All undervisning sker nu i klassrummen, men ska samtidigt vara tillgänglig online, och vara länkad till Teams. De elever som är hemma och sjuka, eller har milda symptom, ska kunna ta del av den. Om en lärare skulle ha milda symptom så ska läraren jobba hemifrån och bedriva undervisningen online, säger Safia.
– Vi har också tagit fram individuella lösningar för lärare i riskgrupper för hur de kan bedriva sin undervisning, berättar Safia.
– Lärarna kommer även i möjligaste mån att arbeta hemifrån under sin planeringstid. För att undvika trängsel i arbetsrummen och de gemensamma utrymmena, fortsätter Elisabeth.
– Vi gör allt detta för att vi ska kunna fortsätta och bedriva undervisningen på plats. Vi vill ge våra elever bästa möjliga undervisning, och inte behöva bli nedstängda. Skulle vi ändå behöva ställa om till distansundervisning igen är vi beredda, säger Elisabeth

Positiva förväntningar på läsåret
– Inför skolstarten såg jag mest fram emot mötet med eleverna och att få se glädjen i deras ögon. Och den härliga atmosfären här på skolan, säger Elisabeth med ett leende.
– Jag håller med Elisabeth och ser också fram emot, och hoppas på, att vi alla ska hålla oss friska. Så att skolan kommer fortsätta vara öppen, avslutar Safia.

Text och bild: Marie Kristina Karlsson, Marknadskoordinator Haganässkolan

Relaterade inlägg

Ny ägare till stug- och konferensanläggningen i Osby

Ingela Lindström

Secondhandmarknad i Hjärsås

Ingela Lindström

Rapport från Felix

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer