13.9 C
Älmhult
2020-09-29
Älmhult Näringsliv

Omställningsförmåga och samarbete

näringsliv älmhult
NÄRINGSLIV. Vår förmåga till omställning är det som avgör hur väl vi lyckas att ta oss igenom den här krisen.

I dessa tider så får alla ställa om alldeles oavsett om man är privatperson, företag, förening eller kommun. I mitt arbete just nu så är det full fokus på att samla in synpunkter och behov från företagen för att föra dessa vidare både på regional och nationell nivå. Alla kommuner i Kronoberg samarbetar med näringslivsfrågorna tillsammans med region och länsstyrelse för att få kraft och möjlighet att påverka på olika sätt. Det kan vara alltifrån de stödpaket som kommer från staten så att det kommer till de företag som verkligen behöver. Det kan också handla om att bidra och påverka till att fler och relevanta utbildningar och kompetenshöjande åtgärder snabbt kommer på plats. Detta hade inte varit möjligt för en enskild kommun att klara av men nu när vi jobbar tillsammans så får vi en helt annan kraft i att påverka och få till konkreta och bra lösningar för våra företag.

Aktuella kontaktuppgifter till företagen

För att vi som kommun ska kunna få ut relevant information eller inbjudningar till kommande Näringslivfrukostar så behöver vi aktuella kontaktuppgifter till samtliga företag.

Det jag skulle behöva hjälp med nu är att varje företag går in och kollar sina kontaktuppgifter/mailadresser. Detta gör ni på www.almhult.se under fliken näringsliv och företagare, där ni hittar vårt gemensamma företagsregister. Här kan du som företagare synas kostnadsfritt men även söka på vilka företag som finns i Älmhults kommun och vad de erbjuder. Det går även bra att uppdatera sina kontaktuppgifter via vår e-tjänst för företag.

Tack på förhand!

Nu kämpar vi på och är generösa mot varandra!

Maria Kristiansson, näringslivsutvecklare

Relaterade inlägg

Hallå där Erik Ingvert…

admin

Helt ny kostym för Klubbkompis

Ingela Lindström

Jul på Gröna Porten

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer