-0.2 C
Älmhult
2021-01-25
Älmhult Lokalt Näringsliv

Håll i och håll ut och satsa framåt – Överlev på längre sikt

Näringsliv

NÄRINGSLIV. När ett undantagstillstånd som de senaste två månaderna börjar bli vardag gäller det att hålla ut. Det finns de som har ett akut läge och då är det fortsatt akuta åtgärder för att hitta sätt att hålla ut mer långsiktigt. Nya idéer och samarbeten krävs och se till att nyttja de stödåtgärder som finns att tillgå. Skäms inte för att fråga om hjälp när det behövs.

Utveckla och ställ om

För företag som inte har en akut situation är det ändå en annorlunda vardag att möta. Normalt är vardagen full av löpande händelser i verksamheten att reagera på. Nu finns kanske mer tid att agera själv för att utveckla verksamheten, utveckla nya idéer eller fler ben att stå på för att klara framtiden bättre. Vilka mål har företaget och var vill det vara på några års sikt. Kan mindre produktion innebära mer tid för underhåll och förändringar i verksamheten eller mer tid för kompetensutveckling eller strategiskt arbete? Finns det nu tid att se över fler möjligheter till digitalisering i verksamheten eller de arbetssätt och mötesstrukturer som vi tidigare varit vana vid? Kan det vara en framgångsfaktor för den framtida verksamheten? Gör er hemläxa och omvärldsbevaka. Det finns goda exempel på företag som ställt om sin verksamhet för produktion av helt nya produkter som efterfrågas på marknaden.

Våga satsa

Även om det fortfarande är ovisst hur länge den rådande situationen kommer pågå eller förändras gäller det att fortsätta driva sin verksamhet fast kanske på lite nya sätt. Växande Älmhult kommer erbjuda mer digitala aktiviteter som komplement till traditionella som skjutits fram. Tittar vi sedan fram emot hösten så är det nog viktigt att våga planera nya aktiviteter och bidra till en återhämtning. Att avvakta och sluta planera kan vara förödande. Det samma gäller offentliga investeringar som bidrar till att hålla näringslivet igång. Att avvakta här är inte ok. Växande Älmhult uppmuntrar till att fortsätta pågående offentliga projekt och om möjligt tidigarelägga kommande planerade investeringar.

Text: Daniel Uppsäll Växande Älmhult

Relaterade inlägg

Östra Göinge utsedd till Årets Skåneledskommun

Ingela Lindström

Sharing Osby ger en trevlig by

Ingela Lindström

Tuff-Tuff tåget snart körklart

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer