12.5 C
Älmhult
2020-04-09
Kultur

Föreläsning om Sydafrikas befrielse med Magnus Walan

Sydafrika

Magnus Walan arbetar som senior policyrådgivare på biståndsorganisationen Diakonia och har följt kampen mot apartheid och Sydafrikas befrielsekamp sedan 1970-talet.

Under 80-talets Apartheid verkade han som hemlig kurir för det förbjudna ANC i Sydafrika och följde befrielsekampen på plats. Han är den svensk som troligtvis mött Nelson Mandela flest gånger. Men vad har åstadkommits i Sydafrika sedan det första demokratiska valet och hur ser framtiden ut?

Måndagen den 3 februari besöker Magnus Älmhult och berättar om Sydafrikas befrielse och Mandelas betydelse och landets framtida utmaningar.

Föreläsningen är gratis och hålls i Haganässkolans aula kl. 13:30 – 15:30. Ingen anmälan behövs men kom i god tid då antalet platser är begränsade.

Arr: Föreläsningen anordnas som en aktivitet inom Växjös och Älmhults kommunala partnerskap med JB Marks Municipality, Sydafrika

Relaterade inlägg

Adde Malmberg gör 
fars om föreningslivet

Vandringsutställning om psykisk (o)hälsa

info@espressoreklam.se

Vi firar med Den lilla vävoperan

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer