2.7 C
Älmhult
2020-02-24
Lokalt

Glenn Hysén i Virestad

Glenn Hysén i Virestad
Kundkvällen hos Langes i Virestad blev en fantastisk kväll. Legendariske nationalidolen Glenn Hysén berättade på ett mycket roligt sätt om sin karriär. Naturligtvis med fokus på fotbollen som han haft som jobb större delen av livet.

Affären var knökafull av cirka 140 personer där Jenny och Rolf med flera såg till att alla fick vad de kommit för. God mat, förträfflig underhållning och möjlighet att handla kläder extra billigt.

På plats fanns också Tim Lööv som i juli vann Kronobergsfinalen och tog sig hela vägen till riksfinalen i P4 Nästa. Vinnarlåten All I need is you har spelats regelbundet på P4 i hela Sverige:
– Ni som har röstat och stöttat mig – jag vill kyssa er! sade en överväldigad Tim Lööv, när han fått beskedet.
– Det är glädje gånger tusen!

Faktum är ju att Glenn Hysén varit på landslagsläger med en spelare från Virestads församling. Greger Jansson, målvakt som skolades i Häradsbäck och sedan värvades till Helsingborg minns väl mötet med bland annat Glenn på ett landslagsläger i Köping.

Greger drar sig till minnes att Georg Åby Ericson då kom dit och framförde sin ”Vi är svenska fotbollsgrabbar”. Som kuriosa kan nämnas att Greger i Köping för första gången blev bekant med en skoputsmaskin. Den tyckte han var jättebra och han fick även beröm för att han hade så välputsade skor!

Greger minns också hur han tillsammans med andra (Robert Prytz?) lyssnade till Glenn som berättade roliga historier redan på den tiden (70-talet).

Helen Petersson & Glenn Hysén
Helen Petersson ville gärna bli fotograferad tillsammans med sin idol Glenn.
Glenn i Virestads matchdräkt
Glenn i Virestads matchdräkt. Det skulle vara jättekul tycker Hampus Jönsson och Elias Blomquist.

Många minnen blandade med göteborgshistorier gjorde att ingen av besökarna gick besviken därifrån. Med 68 landskamper bakom sig minns vi väl bäst Glenns fantastiska insats mot England. Bland meriterna kan ju även nämnas SM-guld, UEFA-cupseger, Premiere League-seger.

Bland klubbarna som han spelade i från moderklubben Warta till sista klubben Skogens IF kan nämnas IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool. Efter fotbollen har det varit jobb bland annat som sportkommentator och reklampelare.

Glenn gav även möjlighet till att ställa frågor. Den som ville ta selfie eller bli fotograferad med sin idol fick också det. Efter hans fina berättelser stannade han kvar och skrev idolkort, pratade och verkade trivas som fisken i vattnet. Det gjorde också de handlande kunderna. En oförglömlig kväll.

Text och bild: Valter Kroon

Relaterade inlägg

Blomstrande kulturliv i Älmhult

Ingela Lindström

Alla vinner på hållbarhet och kvalitet

Ingela Lindström

Många puckar i mål

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer