12.5 C
Älmhult
2020-04-09
Kultur

Sällskapsresan värmer i kylan

Sällskapsresan
På Växjö Teater har vi nu under två veckor i ett antal föreställningar kunnat se musikalen Sällskapsresan. Många är det som gästat den anrika teatern för att se och höra musikalen som gjorts av Bengt Palmers och Jakob Skarin. De har skrivit såväl musiken som sångtexterna. En del av musiken känns igen från Lasse Åbergs otroligt populära film men många låtar är nyskrivna till denna musikalen.

LinneaTeatern arrangerade det hela och bland skådespelarna/sångarna hittar vi bland annat ”Virestadssonen” Andreas Widén. Han gestaltar på ett alldeles utmärkt sätt den påhittige direktören Angerud. En roll som man kan tycka är som gjord för Andreas. Medverkar gör även älmhultsbördige kapellmästaren Ivar Lundin, basist Martin Lundin och Victor Lundin Ensemble. På scen gestaltas fru Storch av Johanna Ragnarsson från Hökön.

De kända scenerna och replikerna har vävts in i musikalen där vi får möta den härliga relationskomedin ur nya perspektiv. Regissör är Cilla Lindblom. Handlingen väver samman komedi, sorg, romantik och mycket glädje.

Naturligtvis finns alla de andra välkända karaktärerna med. Stig-Helmer spelades av Mikael Wahlberg, Ole av Eje Elmqvist, Majsan av Charlotte Kicky Lennartsson och Sivan av Jennianne Ahlström. För att nu nämna några av aktörerna där kanske Berra (Stefan Tigerström) och Robban (Peo Bengtsson) gör ett stort avtryck.

Fotnot: Musikalen Sällskapsresan hade premiär för fyra år sedan i Malmö där den gick två säsonger för att sedan flytta till Stockholm. Den har även spelats i Finland.

Relaterade inlägg

Vävdagar i Glimåkra 24-26 oktober

Första bokmässan i Osby ”En sexa på en femgradig skala”

Ingela Lindström

Kungamöte på scenen
 och biljettrusning

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer