13.9 C
Älmhult
2020-09-29
Toughest Oslo 2016
Lokalt Sport

En riktigt tuff utmaning kommer till Älmhult

Raden av evenemang som planeras av Älmhults Handelsplats är samarbetet med ”Toughest” extra spektakulärt. Det extremt fysiska hinderloppet som hittills arrangerats i storstäder som Köpenhamn, London och Amsterdam kommer till Älmhult nästa höst. Den som vågar, vill och kan får anmäla sig redan nu! Toughest är Nordens största lopp av det här slaget och det grundades i Malmö 2013.

Toughest Älmhult arrangeras under två dagar, den 12 och 13 september 2020. Rekordmånga nya hinder utlovas och det blir även ett familjelopp där anpassade hinder för olika nivåer presenteras. Den som antar utmaningen har tio månader på sig att träna!

Begreppet OCR (Obstacle Course Racing) växer. Människors vilja att ta sig an rejäla utmaningar verkar inte ha några gränser. Sedan starten 2013 har 150 000 personer deltagit i Toughest OCR-lopp. Att det dessutom är en spektakulär sport för åskådarna råder det inget tvivel om.
”Något stort och unikt som aldrig gjorts i Älmhult tidigare”, är kommentaren från Älmhults Handelsplats.

Toughest är ett fenomen i tiden. För dem som inte tycker att det är nog med att springa åtta kilometer lägger man in drygt 40 olika hinder längs banan.

Målgruppen är alla från elitnivå till dem som idrottar mer sporadiskt. Fenomenet startade för sex år sedan i Malmö och har sedan dess arrangerats i Skandinavien och övriga Europa.

Toughest Malmö 2017
Både tvätt och dusch rekommenderas efter ett OCR-lopp.

Att man väljer Älmhult som tävlingsarena är intressant. Med tanke på att hinderloppet tidigare enbart hållits i storstäder. Men Älmhult är större än vad många tror. Den dagliga befolkningen som arbetar här är betydligt större än för andra orter i samma storlek. Dessutom finns det utmärkta kommunikationer både i nordlig och sydlig riktning.

Folkfest hoppas man på. Huvudloppet den 12 september följs av ett Toughest Family den 13. Anpassade hinder, hälften så många, och en bana på två kilometer ska förhoppningsvis locka många familjer, skolklasser och föreningar att anta en rätt tuff utmaning.

Toughest har utsetts till Europas bästa OCR-lopp tre år i rad och presenterar nästa år rekordmånga nya hinder.
Anmälan är löpande och görs på hemsidan www.toughest.se. Här finns också övrig information om detta äventyr.

Text: Lasse Lindell
Foto: Jacques Holst

Relaterade inlägg

Bio Prosimus

Ingela Lindström

Första kvinnliga presidenten i Lions Club Osby

Ingela Lindström

Hemvändardag i Glimåkra

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer