13.9 C
Älmhult
2020-09-29
Sport

Jämna drabbningar men än leder Eneryda Volley

Eneryda Volleys damer gjorde en jättebra insats när man på lördagen tog emot Gothia. Lagen var obesegrade innan de nu möttes i en väldigt jämn kamp. Detta visar också setsiffrorna 25-27, 25-16, 22-25, 25-20 och 16-14. 3-2 alltså till Eneryda där Claudia Schlegel utsågs till lagets bästa spelare.  

Många var vi som efter inledningen och avslutningen av första set knappast trodde på någon seger. När hemmatjejerna sedan i andra set visade upp jättefint spel och fina kämpatakter tändes hoppet om hemmaseger. Visst såg det sedan så ut även i början av tredje set då Eneryda hade en klar ledning som dock tappades och det blev lite deppigt igen. Hemmatjejerna gav dock inte upp utan kämpade sig till seger i fjärde set. 

Vinst efter femsetare

Matchen var mycket välspelad, i varje fall till sista set. Då verkade många spelare nervösa (och/eller trötta). De många fina bollarna från de fyra första seten byttes nu mot misstag men till sist var det Eneryda som lyckades bäst. Underläge med bland annat 12-14 vändes med en blandning av tur och skicklighet till seger med 16-14 till spelarnas och publikens vilda jubel.

Epilog

Efter matchen har undertecknad också tagit del av övriga volleybollresultat i Haganäshallen och konstaterar att det måste vara historiskt jämnt. Kan inte tänka mig att det finns någon sammandragning med jämnare resultat. Tre matcher med resultatet 3-2 är sensationellt.

Resultaten innebär i varje fall att Eneryda Volley fortfarande leder serien division 2 Västra Damer, men de tre topplagen som nu möttes i Haganäshallen har samma poäng! Precis som innan helgens otroligt jämna drabbningar.

Text och foto: Valter Kroon

Relaterade inlägg

En spännande historia i Diö Fotbollen blir ett verktyg för ett bättre liv

Ingela Lindström

Besök i toppklass hos Eneryda Volley

Ingela Lindström

Fotbollstalangen Gabriel har chans på proffsspel

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer