-0.2 C
Älmhult
2021-01-25
Kommun

Stort intresse för Körsbärsdalen

OBOS bygger Bostadsrätten Körsbärsdalen i stadsdelen Västra Bökhult. 16 bostäder i form av radhus i två plan.
– Husen byggs utifrån vårt bostadskoncept Start Living, berättar projektutvecklare Elisabeth Berntsson. Det betyder att de är bra för miljön då både stomme och fasader är gjorda av miljövänligt trä. På förråden har vi sedumtak som skapar en grön trivsam känsla och en mängd miljöfördelar.

Tema gemenskap
Utvändigt har husen en stram och enkel arkitektur med liggande panel. Invändigt är båda lägenhetstyperna av öppen planlösning, med bra förvaring och flera välplanerade sovrum.
– Vår målsättning är att det ska vara bekvämt, enkelt och prisvärt att bo här, berättar kundansvarige Nicole Wångne. Temat för kvarteret är gemenskap, vilket främst märks genom hur husen och omgivande byggnader är placerade.
Den nya stadsdelen ligger i närhet till lekplats, kulturlandskap och badplats. Kommunens fokus för stadsdelen är gemensamma ytor och grönområde.

Inflyttning 2020
När det gäller området så har hela Paradiset och Västra Bökhult växt fram väldigt fort. Det har varit ett stort intresse både för eget boende (villa) och bostadsrätter. I planerna så ingår också en skola i området samt att Norra Ringvägen ska anslutas till väg 120.
– Min uppfattning gällande Västra Bökhult är att kommunen verkligen har tänkt igenom allt innan de släppte tomterna, menar Johan Hesselstedt, fastighetsmäklare från Fastighetsbyrån i Älmhult. Johan hanterar intresse och bokning av lägenheter i Körsbärsdalen.

Attraktivt boende
Intresset för Körsbärsdalen är stort. Nio av de 16 lägenheterna är bokade och fler är på väg.
– Ja många har upptäckt fördelarna, menar Johan. Vi har några eldsjälar i kommunen som gjort stigar i skogen som passar sig väl för mountainbike och promenader. Det tillsammans med närheten till sjön gör det intressant ur ett friluftsperspektiv. Även om området ligger en bit från centrum som når man området via cykelvägar. Det finns även gång och cykelväg mellan detta område och Norregård.

Kom och kolla
Lördagen den 26 oktober mellan klockan 11–13 bjuder OBOS in till en byggplatsträff för dig som är nyfiken på projektet i Västra Bökhult, berättar Nicole Wångne. Då kan du få möjlighet att kliva in i ett av husen på 107 kvadratmeter och uppleva den invändiga känslan under byggnation. Det kommer bli aktiviteter för hela familjen som ansiktsmålning och korvgrillning.
– Kanske får vi besök av Nordeas maskot Hjalmar som vill hälsa på alla barn. Vi kommer finnas på plats för att svara på frågor, avslutar Nicole.

Fakta om OBOS
I Sverige verkar det norskägda företaget genom sina varumärken OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem. Åtagandet sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer och fastigheter för vård och omsorg, skolor samt kommersiella byggnader. OBOS Sverige AB är en av landets ledande bostadsutvecklare, med ca 1000 medarbetare och över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927.

Relaterade inlägg

Landshövdingens besök i Ö. Göinge

Ingela Lindström

Fryshuset; en mötesplats för kreativa ungdomar

Ingela Lindström

Publishingpris till #mitthässleholm

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer