7.6 C
Broby
2019-11-23
Lokalt

Nya utmaningar för Spångs Möbel

För 70 år sen så var möbeltillverkning vanligt på olika håll i landet. Men i takt med förbättrade transporter och större volymer så har tillverkningen förändrats och flyttats. Men det finns några få som valt att jobba vidare och utveckla både egna unika produkter och ett allt större intresse. En av dem är Spångs Möbel i Älmhult.

Sönerna tog över
Det var Harald och Valborg Spång som startade företaget 1946 med att tillverka kvalitetsmöbler. I första hand var det stoppmöbler som levererades över hela Sverige från Skåne till långt upp i Norrland. Alla transporter skedde med järnväg. 30 år senare tar sönerna Stefan och Tomas över och utvidgar verksamheten till bland annat Norge med ett nytt affärsområde inom offentlig miljö.

Visuell skönhet
Idag är Stefan ensam ägare till företaget och driver verksamheten framgångsrikt tillsammans med sin son Johan. Sortimentet har utvecklats vidare genom en helt ny satsning på egna arkitektritade produkter. Så även om det skett mycket under 70 år, så är det fortfarande unika kvalitetsmöbler som är i fokus. Plus att all verksamhet fortfarande utgår från Älmhult.
– Ja vårt mål är att skapa produkter med god kvalitet, visuell skönhet och hållbarhet, förklarar Stefan. Det ger konsumenten en möjlighet att bidra till en bra miljö och samtidigt unna sig en vacker möbel.

Relaterade inlägg

Jordnära Kulturnatta i Älmhult

Ingela Lindström

Spökligt och festligt på Borgen

Ingela Lindström

Hemvändardag i Glimåkra

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer