2.7 C
Älmhult
2020-02-24
Lokalt

Att börja i ettan på Teknikprogrammet  på Haganässkolan i Älmhult

Enligt tradition hålls en Lära känna-dag på Haganässkolan strax efter skolstart. Målet är att alla elever som går på samma program ska få en fin dag tillsammans, och lära känna varandra bättre. Under denna dag pågår det lekar och skattjakter över hela skolan, där ettor och treor deltar i lekarna, och tvåorna arrangerar.

Amelie Reventlow Furst, en av två programansvariga på Teknikprogrammet, berättar att tvåorna på Teknik har varit mycket engagerade i arbetet med att ta fram ett genomtänkt och välarrangerat program med glada och positiva lekar. 
-Det är 25 elever som börjar i ettan på Teknik detta året, säger Amelie. Det känns lyxigt med tre stora och stabila klasser. Det är schyssta och bra elever som går här, och det är god sammanhållning, fortsätter Amelie.

Alva, Agust och Selemawit går i ettan och deltar i aktiviteterna. När vi träffas har de hunnit med bland annat charader och bordtennis. Alla tre går på Teknikprogrammet på Haganässkolan i Älmhult. 
-Jag valde Teknik för att jag vill ha en bred utbildning, berättar Alva. Samarbetet som finns på skolan med IKEA lockade också, fortsätter hon. Jag funderade lite fram och tillbaka men kände i slutändan att Haganässkolan var det självklara valet, avslutar Alva. Selemawit och Agust instämmer och berättar även om sitt starka matteintresse, som var en stor anledning till att de valde Teknikprogrammet.
När vi har pratat klart går Alva, Agust och Selemawit tillbaka till sin klass för att delta i vad de tycker är den roligaste leken under Lära känna-dagen, en klapp- och taktlek.
 
Text och bild: Marie Kristina Karlsson
Marknadskoordinator Haganässkolan

Relaterade inlägg

Natur och kulturarv – miljöer med möjligheter

Ingela Lindström

Barnamordet i Hallaryd

Ingela Lindström

Planera dina bygg- och trädgårdsprojekt

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer