20.1 C
Älmhult
2020-05-31
Lokalt

Ett unikt IB Diploma Program på Haganässkolan i Älmhult

Haganässkolan är godkänd av den internationella organisationen IB (International Baccalaureate) och kan därmed erbjuda IB Diploma Programme.

Krista Baker, biträdande rektor på IB på Haganässkolan, kom till Älmhult från USA för tio år sedan och har arbetat med internationella utbildningar sedan dess. Haganässkolans DP är unikt för att vi erbjuder ämnen som andra skolor inte har, speciellt Design Technology, Global Politics, Business Management och Visual Arts.
Denna kombination av ämnen utvecklar en entreprenörsanda där eleverna kan designa sina egna produkter och starta egna företag.

Diploma Programme (DP) ger möjligheter till dem som vill utveckla sin ”international mindedness”. Möjlighet att utveckla sin engelska, att ha individuella val i alla sex ämnesgrupper, att utveckla ett kritiskt tänkande, och att bli mer engagerad i vårt samhälle både regionalt och globalt, berättar Krista.

Haganässkolans Diploma Programme lockar elever från hela världen. Mohammad Aljounde är en av dem. Idag går han andra året och trivs mycket bra med sitt liv i Älmhult: I moved to Älmhult in December last year from Lebanon. In Älmhult life is pretty simple and you can basically achieve whatever you want – that was a bit of a shock to me. I feel the great potential that exists here. *
Mohammad är också grundare av “Gharsah school”, en skola för flyktingar i Libanon. En handling som han har fått ”Children’s peace prize” för.
Text och bild:
Marie Kristina Karlsson
Marknadskoordinator
Haganässkolan

Mohammad säger: Jag flyttade till Älmhult i december från Libanon. I Älmhult är livet ganska lätt och du kan i princip uppnå vad du vill – det var lite av en chock för mig. Jag känner att det finns en stor potential här.

Relaterade inlägg

Immelntrampet rullade på trots åskvarning

Ingela Lindström

Apan och kaninens öde nu beslutat

info@espressoreklam.se

Christer Bording fann sitt svarta guld i Göingebygden

admin

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs mer